Succulent Green

Сукулентите се растенија за секого.  Tие успешно се развиваат  и во рацете на неумесните и заборавените. Овој тип на растение не бара многу грижа, но тоа не значи дека треба да го запоставите, сепак претставува живот. Доволно е да се постави на место каде што има умерена светлина и  да се наводенува еднаш на две недели. Покрај ова, сукулентите со сигурност ќе ви го разубават и оживеат ентериерот. Тие доаѓаат во најразлични форми: спирални, плетени, цветни и топчести, а палетата на бои опфаќа прекрасни нијанси на зелено и виолетово. Сукулентите се лесно приспособливи на различни форми и големини на садови, можат да бидат засадени во филџани за кафе или слободно да паѓаат од ќупови.

Кој тип на сукулент одгледувате вие? Споделете фотка со вашиот сукулент.

1

2

3

wearing: Zara skirt, Bella shirt, Zlatara Celje necklace

photos by Mitze

Sharing is caring!

Leave a Reply